Naar de sportschool gaan is een geweldige manier om je energie te verhogen, je lichaam in goede conditie te houden en een van de beste manieren om je geest en je lichaam op te laden. Het is belangrijk dat je de juiste spullen bij je hebt om je bezoek aan de sportschool zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Wat je meeneemt naar de sportschool is afhankelijk van je doelen en persoonlijke voorkeuren. Er zijn echter wel een aantal dingen die je sowieso mee moet nemen om je work-out sessie zo productief mogelijk te maken. In deze blog zal ik je laten zien welke spullen je mee moet nemen naar de sportschool om je work-out zo efficiënt mogelijk te maken.

Sportkleding

Het allerbelangrijkste wat je mee moet nemen naar de sportschool is natuurlijk je kleding. Je moet comfortabele kleding dragen waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Kies voor kleding die gemaakt is van rekbare materialen zodat je bewegingen niet worden beperkt. Vermijd sportkleding van katoen, aangezien zweet in deze stof veel langzamer opdroogt in verhouding tot polyamide of polyester. Bovendien bevat sportkleding van katoen vervelende naden, terwijl sportkleding van polyamide of polyester juist naadloos kunnen worden gemaakt. Zorg er tevens voor dat je kleding op de juiste wijze aansluit op jouw lichaam of juist los genoeg zit om je vrij te bewegen, maar niet zo los dat het je in de weg zit. Je hebt ook zeker een paar goede sportschoenen aan te schaffen die je helpen om je voeten en enkels te ondersteunen.

Handdoek

Vergeet niet om een handdoek mee te nemen wanneer je naar de sportschool gaat! Deze leg je over de apparatuur heen voordat je hier gebruik van maakt, zodat je er geen zweetplekken op achterlaat. Ook gebruik je hem om eventuele zweetplekken weg te vegen. Het in gebruik nemen van apparatuur zonder een handdoek mee te nemen wordt hoogstwaarschijnlijk niet gewaardeerd door je mede sportschoolbezoekers.

Accessoires

Alhoewel een sportschool beschikt over alle noodzakelijke spullen die je nodig hebt om comfortabel te kunnen sporten, zijn er enkele zaken die je het beste zelf mee kunt nemen. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van welke spieren jij wilt trainen en hoe. Denk onder andere aan een eigen fitnessmat of een springtouw. Alhoewel de meeste oppervlaktes in de sportschool hygiënisch zijn, kiezen veel sporters ervoor om ook hun eigen maatregelen te treffen. Door je eigen spullen mee te nemen, vermijd je het in contact komen met het zweet van anderen.

Hydratatie 

Het is belangrijk om je lichaam goed te hydrateren tijdens je trainingen. Neem daarom een sport waterfles met een inhoud van tenminste één liter mee naar de sportschool. Op deze manier kun je jouw lichaam voorzien van voldoende vocht, zonder dat je hiervoor steeds jouw training moet onderbreken om jouw waterfles te opnieuw te vullen. Je kunt ook andere hydratatiedranken meenemen, zoals sportdranken en proteïneshakes, om je lichaam te ondersteunen. De juiste sportdranken kunnen helpen om jouw energieniveau op peil te houden tijdens het sporten.

Gezonde snacks

Het is belangrijk om je energieniveau op peil te houden tijdens je work-outs, zodat je de beste resultaten kunt behalen. Neem daarom gezonde snacks mee naar de sportschool. Denk er aan om bijvoorbeeld een banaan of een energy bar mee te nemen voor een snelle snack. Je kunt ook tijdens het sporten een korte pauze inlassen om tussendoor een kleine, gezonde maaltijd te eten, zoals een salade.

Entertainment

Als je naar de sportschool gaat, is het belangrijk om ook jouw geest actief te houden gedurende de tijd dat je hier bent. Neem daarom een goede draadloze koptelefoon of goede draadloze oortjes mee om tijdens het sporten naar jouw favoriete muziek te luisteren of een podcast te luisteren. Je kunt ook een sportprogramma op je telefoon kijken om je te helpen of motiveren bij het uitvoeren van je oefeningen.

Sporttas

Naast je kleding zijn er een aantal andere accessoires die je mee moet nemen naar de sportschool. Een goede sporttas is een must voor iedereen die naar de sportschool gaat. Kies een sporttas die sterk genoeg is om al je spullen te dragen en die een afgesloten compartiment heeft om je kostbare spullen te beschermen. Je kunt hierin ook een paar van jouw eigen fitnessaccessoires meenemen. Je kunt ook een kleine tas meenemen om je kleine items zoals je sleutels, portemonnee en je telefoon in te bewaren en dichtbij je te houden.